De eerste les..

De eerste les

Van harte welkom op de Legmeermanege! Eindelijk gaat de eerste les echt beginnen. Belangrijk is dat je ongeveer een half uur van te voren aanwezig bent. Je kunt jezelf aanmelden bij de bar, waar je te horen krijgt op welk paard je mag rijden. Ook wordt er aan de bar een goed passende cap uitgezocht, zodat een veilig uur paardrijden kan beginnen. Als het paard of de pony waarop je gaat rijden nog op stal staat, is het belangrijk om het paard netjes te poetsen en op te zadelen. De eerste keren wordt je hierbij uiteraard geholpen.  

Kleding

Voor de eerste paar lessen hoef je nog geen kleding aan te schaffen. Een aansluitende broek, laarzen (het liefst met een klein hakje) en een aansluitend vest of jas. Zorg ervoor dat je geen wapperende kleding aantrekt. Sieraden en sjaals zijn onveilig.

 

Een goed passende cap vinden wij erg belangrijk. De eerste paar keren kun je deze bij ons lenen, maar wij raden aan om zo snel mogelijk een goed gekeurde en goed passende cap zelf aan te schaffen. Wel zo veilig en hygiënisch! Dit kun je doen bij een ruitersportwinkel. Mocht je hier vragen of tips over willen, staan wij je hierover graag te woord

Een paard is geen computer

Vroeger werd de paardensport beoefend door mensen die met dieren opgroeiden. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en is de paardensport toegankelijk voor iedereen. Wat wij erg belangrijk vinden is dat men zich leert verplaatsen in het paard, zodat de reacties van het paard worden begrepen. Zeker in het begin zullen situaties zich voordoen waarbij men misschien wel denkt dat het paard ongehoorzaam is, terwijl het paard gewoonweg niet begrijpt wat er van hem verwacht wordt. Dit komt doordat jouw hulpen(aanwijzingen) of jouw lichaamstaal niet gelijk staan met de reactie die je op dat moment van het paard verwacht. Vraag gerust aan de instructie hoe je dit het beste kunt oplossen.