Modules

Uw kind stelt samen met u en eventueel met advies van school een persoonlijk pakket samen door modules te kiezen. Dat kan variëren van een losse module tot een langer traject van meerdere modules. Precies dat wat nodig is voor het kind en in het tempo van het kind. De trainingen zijn geen officiële vervanging voor een dyslexiebehandeling. 

Mindset:

Bepaal zelf hoe je je voelt door anders te denken. Herken niet helpende rode gedachten en leer hoe je ze verandert in helpende groene gedachten. 

Spelling

Leer de belangrijkste spellingsregels: dichte klank (hakwoord), lange open klank, korte open klank, tweetekenklank, eind d of t, stomme e, sch en viertekenklank. Gebaseerd op de F&L methode Taal in Blokjes. 


Klokkijken analoog en digitaal:

Grip op de digitale tijd. Koppel de nacht-/ochtendtijden aan de middag-/avondtijden. Koppel de digitale klok aan de analoge klok. Hoeveel tijd zit er tussen het ene tijdstip en andere tijdstip? 

Grip op analoge tijd. Hele uren, halve uren, kwartieren en minuten. Hoeveel tijd zit er tussen het ene tijdstip en het andere tijdstip? 

 

Werkwoordspelling:

Hoe zit het toch met die d en die t in de tegenwoordige tijd en die de(n) en te(n) in de verleden tijd? Incl. kofschip!


Optellen/Aftrekken

Flitsen en splitsen met de getallen(lijn) 1 t/m 10, tellen over de 10, de getallen(lijn) tot 20 en de getallen(lijn) tot 100. Over verliefde harten en met sprongen vooruit. 

Tafels

Welke tafel(s) wil jij kennen? Ontdek het patroon en zet de tafel in je hoofd. 


Ruimtelijke ordening

Een basis voor het positioneren van jezelf in de ruimte. Begrippen als voor-achter, onder-boven etc. en het juiste interpreteren van kompasrichtingen en coördinaten op landkaarten. 

Op maat

Heeft u specifieke wensen of doelen?

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie!